Tännään
vuorossa patonkien tekoa. Teki mieli tehä välliinsä
muutaki
ku tuollaisia pyöreitä hiivaleipiä,
sämpylöitä tms. Alakuperänen ohoje
löytyy
Hellapoliisilta,
itte tein siihen pieniä muutoksia.
Patongit
2
½ dl vettä
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
3 rkl
öljyä
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl
hiivaleipäjauhoja
Lämmitä vesi + 42 asteiseksi.
Lisää suola ja öljy.
Sekoita kuivahiiva
vehnäjauhoihin ja lisää nesteeseen.
Lisää
hiivaleipäjauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi.
Kohota
taikina.
Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä
palloiksi.
Kauli jokaisesta pallosta suorakaiteen muotoinen
levy
ja kääri viistottain tiiviiksi rulliksi. Jos haluat
patonkiin täytteen,
lisää se ennen
käärimistä.
Anna kohota ja paista uunissa 250
asteessa 7-10 minuuttia.
Minä laittoin yhteen patonkiin
pestotäytteen, yhteen fetajuustoa ja
viimesen jätin
ilman täytettä. Taikina oli kauhian pehmiää,
lisäsin jauhoja
kaulimisvaiheessa ihan reippaalla käjellä.
Kohotuksen jäläkeen ennen uuniin
laittamista valelin
leivät veellä ja ripottelin päälle
seesaminsiemeniä.
ja reunimmaisena oikealla pesto-patongit. Etenki nää täytetyt oli hyviä ihan semmosenaan!
Kommentit