Tännään vuorossa patonkien tekoa. Teki mieli tehä välliinsä muutaki
ku tuollaisia pyöreitä hiivaleipiä, sämpylöitä tms. Alakuperänen ohoje
löytyy Hellapoliisilta, itte tein siihen pieniä muutoksia.

Patongit

2 ½ dl vettä
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl hiivaleipäjauhoja

Lämmitä vesi + 42 asteiseksi. Lisää suola ja öljy.
Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää nesteeseen.
Lisää hiivaleipäjauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi.
Kohota taikina.

Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
Kauli jokaisesta pallosta suorakaiteen muotoinen levy
ja kääri viistottain tiiviiksi rulliksi. Jos haluat patonkiin täytteen,
lisää se ennen käärimistä.

Anna kohota ja paista uunissa 250 asteessa 7-10 minuuttia.

Minä laittoin yhteen patonkiin pestotäytteen, yhteen fetajuustoa ja
viimesen jätin ilman täytettä. Taikina oli kauhian pehmiää, lisäsin jauhoja
kaulimisvaiheessa ihan reippaalla käjellä. Kohotuksen jäläkeen ennen uuniin
laittamista valelin leivät veellä ja ripottelin päälle seesaminsiemeniä.

2016821.jpg


Tässä kuvassa ny vasemmalla taaimmaisena normi-patonki, keskellä feta-patonkia
ja reunimmaisena oikealla pesto-patongit. Etenki nää täytetyt oli hyviä ihan semmosenaan!